Sunday, 2 September 2012

Aslm buat semua shbtku sekalian yang saya rindui sekalian semoga kita sentiasa di bawah payung rahmat ALLAH. Di sini saya ingin berkongsi sedikit ilmu yang berkaitan dengan ilmu. sahabat2ku sekalaian, sesungguhnya ALLAH dan RASUL amt suka dan sayang pada orng yang berilmu kerana mereka ini pada suatu hari nanti akn membawa dan meruskan rantai-rantai dan menegakkan kalimah syahadah di muka bumi ini.
 Sahabat-sahabatku sekalian,
Allah berkata dalam Al-Quran dalam surah Al-Alaq ayat 1-5 menuntut kita supaya membaca dan pelajari ilmu ALLAH yang amat luas ini. Allah berkata jika kamu hendak menghitung dan menulis ilmu  allah dan kamu menggunakan semua air di lautan untuk jadikan dakwat pasti akn kering lautan tersebut dan jika ditambah 7 lautan lagi nescaya ilmu allah tidak akan hbis untuk ditulis. oleh itu umat islam perlulah cintakan ilmu untuk kita MENCINTAI ALLAH DAN RASULNYA.

Sahabat Seperjuangan sekalian.
Rasullullah SAW berkta ilmu itu wajib keatas semua umat islam lelaki dan perampuan, maka umat islam pd hari ini perlu sedar bahawa ilmu itu amt penting dalam kehidupan kita kerana menuntut ilmu itu wajib dalam islam. umat islam dipandng hina oleh orang kafir kerana umat islam buta tentang ilmu dan percayalah pada waktu sekarang dan waktu ini orang kafir sedang berusaha untuk membuatkn umat islam lupa kpda ilmu ALLAH.

AYUH BANGKITLAH SEMUA KAWANKU SEMUA  UNTUK TETEPKAN DIRI UNTUK MELENGKAPKAN DIRI DENGAN PELBAGAI ILMU UNTUK MELAWAN MUSUH ALLAH.

No comments:

Post a Comment